A légzsákos motoros ruha egyike a legnagyobb biztonsági innovációknak... (Wired.com)

A légzsákos kabát egy új, innovatív és létfontosságú műszaki biztonsági ruhadarab. (Aprilia.com)

Mi is az a légzsákos kabát és hogyan működik?

A motorkerékpárosok (és lovasok) biztonságának új dimenzióját nyitotta meg a kabátba integrált légzsákrendszer, amelyhez egy aktiváló zsinór és sűrített légnemű anyaggal töltött patron tartozik. Motorra (lóra) üléskor hozzá kell csatolni magunkat a flexibilis zsinórral a motor testéhez (nyereghez). A zsinór másik vége a ruhában levő CO2 gázzal töltött patron nyitószerkezetéhez kapcsolódik. Esésnél, ütközésnél a motortól eltávolodó motoros (lóról leeső lovas) teste megrántja a rögzítő kábelt, ezáltal nyitja a patront, így a légzsákrendszer 0.1 - 0.3 másodperc alatt automatikusan felfújódik. A légzsákos kabát (mellény, dzseki) hatékonyan védi a használója életfontosságú szerveit, a gerincet, nyakat, bordákat, kulcscsontot, mert a felsőtestet ért ütődéseket nagymértékben csillapítja.

A légzsákos kabát magyar találmány

A motorosok (lovasok és újabban a síelők) légzsákos ruhája (mellénye, dzsekije, kabátja) egy régóta meglevő magyar találmány megvalósulása, amelynek feltalálója Straub Tamás. A hivatalos bejelentés 1976-ban, közzététele (nyilvánosságra hozatala) 1977-ben volt. A találmányi bejelentés eredeti dokumentumait itt megnézheti. Hivatalos másolat bármikor kérhető a Magyar Szabadalmi Hivataltól (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától).

Légzsákos kabátban bemutatott törés-teszt

Légzsákkal védhetik magukat az alpesi sízők

2014. november
Légzsákkal védhetik magukat január 1-jétől az alpesi sízők a világkupa-futamokon és a világbajnokságon - döntött a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) kedden Oberhofenben. A testre rögzíthető légzsák bukás esetén ezredmásodpercek alatt kinyílik, és védi a sízőket a súlyos fej- és hátsérülésektől. A FIS arról is határozott, hogy az eszközt december végéig edzéseken már kipróbálhatják a versenyzők, de a jövő hónapban sorra kerülő észak-amerikai vk-viadalokon még nem használhatják. (MTI)

Vezeték nélkül működő légzsákos kabát

2014. március
Több évtizede létezik már balesetkor felfújódó, légzsákos motoroskabát, mégis az utóbbi pár évben kezdett elterjedni, s a gyártók azóta a változatlan alapelvet igyekeznek finomítani, illetve egyszerűbbé tenni a fejlesztéseikkel.
A hetvenes években egy magyar feltaláló, Straub Tamás szabadalmaztatta(*) a Magyar Találmányi Hivatalnál a "Védőruha, főleg motorkerékpárosok számára" elnevezésű találmányát, mely gyakorlatilag a mai légzsákos kabátok ősének tekinthető. Az egyes gyártók sokat finomítottak azóta a megoldáson,... Tovább olvas

(*) pontosabban: szabadalmi bejelentést tett /szerk./

Légzsákos kabát: Régen (vázlatrajz 1976) és napjainkban

ADAC: hasznos a légzsákmellény a motorosoknak

2013. április
Az ADAC két légzsákmellényt tesztelt, a konklúzió: hasznos az utólagos védelem a motorkerékpárosoknak.
Mivel a motorkerékpároknál nincs az utast körbefogó biztonsági utascella, akkor jár a legjobban a motoros, ha a saját testén viseli a védőmezőt. A német ADAC most két légzsákmellényt tesztelt, és arra az eredményre jutott, hogy igenis számottevő védelmet nyújtanak ezek a ruhadarabok. ... Tovább olvas

Motoros légzsák

A közlekedésben a motorosok testi épsége nagyobb kockázatnak van kitéve, mint a személygépkocsival közlekedőké. Míg a fém kaszniban ülőket passzív biztonsági eszközök sokasága (biztonsági öv, energiaelnyelő zónák, fejtámla, stb.) védik, addig a két keréken utazók teste egy baleset során közvetlenül van kitéve sérülésnek. A motoros ruhákban lévő protektorok sokat felfognak ugyan egy ütközés energiájából, de csak bizonyos helyeken találhatók meg,..

A legnagyobb biztonságot egy olyan protektor jelentheti, amely kizárólag baj esetén lép működésbe, azon kívül észrevétlenül lapul.

A légzsákos motoros dzseki egy magyar mérnök, bizonyos Straub Tamás ötlete, aki 1977-ben be is jegyeztette szabadalmát. Találmánya azonban jóval megelőzte korát, akkoriban még nem igazán keltett túl nagy érdeklődést... Tovább olvas

Miért hasznos és ajánlott a légzsákos kabát?

Motorosok és lovasok gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy egyrészt nagyon szeretik a motorozást és lovaglást, másrészt ez egy eléggé veszélyes szórakozás és közlekedési mód. A múltban még egy kis baleset, vagy kemény földet érés is súlyos testi egészségkárosodást okozhatott. Komoly sérülések és a halál meglehetősen gyakori volt az ilyen eseménynél. A légzsákos kabát technológia megjelenése rendkivűli módon megnövelte a motorkerékpárosok és lovasok biztonságát.
A légzsákos kabát egy olyan eszköz, amely egy zsinór és CO2-patron révén egy hihetetlenül gyorsan felfújható párnát hoz létre a motoros vagy lovas felső teste körül, ha azok hirtelen leesnek a járműről vagy a lóról. Ez az eszköz mintegy 25-30 kiló erő fellépésekor lép működésbe, ezért nem jellemző a nem várt felfújódás, mert egy álló motorról való leszálláskor nincs elegendő erő a légzsák működtetéséhez. Ha valaki az akarata ellenére repül le a lóról vagy a motorról, a légzsák a legnagyobb valószínűséggel működésbe lép és védelmet nyújt az esés során.
A motorkerékpárosok (lovasok) légzsákos kabátját nem arra tervezték, hogy együtt hordjuk vagy összekapcsoljuk bármi mással. Például a kabát felett viselt hátizsák miatt a légzsák nem tud megfelelő módon működésbe lépni. Az ilyen védőruhának két általános formája létezik: a mellény és a dzseki (kabát). Leggyakrabban szintetikus anyagokból vagy bőrből készítenek légzsákos kabátot.
Ezeknek az eszközöknek a fő funkciója, hogy megvédje a nyakat, gerincet és a törzs főbb szerveit. A megfelelő sisakkal (kobakkal) együtt használva nyújtja a legnagyobb védelmet. A légzsák a másodperc töredéke alatt felfújódik, ha a megfelelő erő megrántja a zsinórt. A légzsákos kabát többszöri felfújódást is kibír, ami azt jelenti, hogy egy alapos biztonsági ellenőrzés és egy másik CO2 patron szükséges csupán az újbóli használathoz.
Aki komolyan gondolja a biztonságos motorozást vagy lovaglást, az ilyen tipusú biztonsági felszerelést visel. Nagyon hasznos lenne, ha ennek az eszköznak a használata is ugyanúgy kötelezővé vagy elterjedtté válna szerte a világon, mint a bukósisak, illetve kobak.

Kommentár nélkül ...

Motorosok ezreinek életét lehetne megmenteni ...

... évente, ha a légzsákos kabátot mindenütt a világon használnák.

2009. február
Több tucat motorkerékpáros életét lehetne megmenteni évente (csak Nagy-Britanniában), ha a légzsákos kabát használatát kötelezővé tennék - vélekedtek brit baleseti és sürgősségi orvosok.
A kabátok hasonló védelmet nyújtanak, mint a gépkocsik légzsákjai, mert automatikusan felfúvódnak, amint ütközik a motoros. A kabát rögzítve van a motorhoz egy kábellel, amely aktiválja a légzsákrendszert, amikor a motoros hirtelen lerepül a motorról.
A brit Közlekedési Minisztérium jelenleg nem tervezi a törvények ilyen irányú módosítását, de mindent üdvözölnek, ami a motorosok biztonságának növelését célozza...
Tovább olvas

Légzsákos kabátot használnak a motoros rendőrök ...

... Japánban, Olaszországban, Franciaországban, Brazíliában, Spanyolországban, az USA-ban, Tajvanon...

Elérhetőségek:

Hivatkozások a Wikipédián:

Motorcycle safety
Motorcycle safety concerns many aspects of vehicle and equipment design as well as operator skill and training that are unique to motorcycle 
riding

Schutzausrüstung
Als Schutzausrüstung bezeichnet man im Motorradsport und im öffentlichen Straßenverkehr die Schutzkleidung für Fahrer von und Mitfahrer auf motorisierten Zweirädern. 
Sie hat die primäre Aufgabe, den Motorradfahrer vor Verletzungen infolge eines Sturzes zu schützen bzw. diese zu vermindern.

Motorkerékpáros
személyi védőfelszerelés
A motorkerékpár mind a balesetek, mind a halálos kimenetelű balesetek szempontjából a legveszélyesebb közlekedési eszköz, maga a motorkerékpár pedig a többi gépjárműhöz képest csekély passzív védelmet nyújt, ezért a motorkerékpár-vezetők biztonsága szempontjából – vezetéstechnikai ismereteik mellett – kiemelkedő szerepe van a a motorkerékpáros személyi védőfelszerelésnek.

Airbag
De airbag wordt ook toegepast in andere systemen. Zo is er een vest met een airbag dat gebruikt wordt door 
motorrijders, en eenzelfde soort vest wordt gebruikt in de paardensport. De airbag wordt geactiveerd door middel van een koord.

Motocicleta
Una motocicleta, comúnmente conocida en castellano con la abreviatura moto, es un vehículo de dos ruedas, impulsado por un motor que acciona la rueda trasera, salvo raras excepciones. El cuadro o chasis y las ruedas constituyen la estructura fundamental del vehículo

Motocicleta
Motocicleta é um veículo de duas rodas e tração traseira com um motor que propicia sua auto-locomoção capaz de desenvolver velocidade de cruzeiro com segurança e conforto

Veste airbag
La veste « airbag » est un vêtement de sécurité développé pour les utilisateurs de motocyclettes pour les protéger des chutes lors de collisions

Подушка безопасности
Подушка безопасности — система пассивной безопасности  в транспортных средствах. Представляет собой эластичную оболочку, которая наполняется воздухом либо другим газом. Подушки безопасности широко используются для смягчения удара в случае автомобильного столкновения.

Poduszka powietrzna
Poduszka powietrzna (ang. airbag) – samochodowy element pasywnego systemu bezpieczeństwa. Ma na celu 
zamortyzowanie uderzenia o elementy pojazdu ciała (w szczególności głowy) pasażerów i kierowcy w wypadku zderzenia

Bezpečnostný vzduchový vankúš (Airbag)
Bezpečnostný vzduchový vankúš v bunde pre motocyklistov – Pre bezpečnosť motocyklistov otvorila novú dimenziu 
v plášti integrovaný systému airbagov. V ktorom aktivačný kábel a stlačený CO2 je v patronu.

Jachetta e gilet airbag
Le sistema airbag (aersacco) integrata in le jachetta e in le gilet ha aperita nova dimension al securitate 
del motocyclistas (e cavalleros). Jachettas esse equipate con un airbag pro proteger a le motocyclistas contra le 
vulneres al impactos.

Aersakojako
Post la kasko, la aersakojako kaj veŝto estas la plej grava sekureca novigo en la transporto. La jako (veŝto) estas ekipita kun aersako, kio protektas motorciklo rajdantoj kontraŭ vundoj

Airbag
An airbag is a useful vehicle safety device. Airbags are used in the world increasingly because in 
accidents, it can help passengers reduce shock. When the sensor feels a strong shock, the gas device 
explodes. This gas fills the bag immediately

安全气囊 (Airbag)
电单车安全气囊夹克和背心 - 结合与摩托车骑手夹克的气囊系统给骑手安全增加了新的空间。这个系统包括一条激 活绳索以及含有压缩气体的套筒。
骑上摩托车时,将柔性绳索一端和摩托车身连接, 另一端与夹克中的二氧化碳筒开筒机连接。

エアバッグ (Airbag)
オートバイ用のエアバッグも開発されている。現在市販化されているのは、無限電光が製造しているヒットエアーのみである。このヒットエアーは車両本体に装着される自動車のエアバッグと異なり、着用するジャケットに装着される

A portálon található minden információ bárki által szabadon felhasználható, de szükséges a forrást megjelölni. - www.airbagjacket.eu
All of information on this site used freely, but the source citation is needed. Ajánlott minimális képernyő-felbontás: 1024 x 768